Til toppen

Montering av gummibelte


 

  1. Løft maskinen cirka 15cm over bakken, for å få nok høyde til å utføre jobben. Dette kan gjøres ved å sette skjæret ned i bakken, og presse bommen ned i bakken samtidig i motsatt retning. Vi anbefaler å bruke jekk eller annen støtte i tilfelle hydraulikken skulle svikte.
  2. Skru ut bolten eller nippelen som holder fettet på plass i beltestrammeren, da vil fett komme ut og beltet vil bli slappere. Du kan gjerne hjelpe beltestrammeren ved å trykke på gummibeltet helt i enden, slik at trykket blir mindre - raskere.
  3. Se om du manuelt kan ta av gummibeltet, det kan være nødvendig med et spett eller en kjepp samtidig som du kjører minigraveren/gummibeltet sakte fremover mens maskinen er i luften.
  4. Når beltet er avmontert, setter du på det nye gummibeltet du har fått levert. Sørg for at leddene går godt sammen med sprocket-hjulet. Benytt en trekjepp hvis du har dette tilgjengelig, unngå spett for å ødelegge undervogna.
  5. Skru inn beltestrammeren igjen, og pump fett tilbake i nippelen ved hjelp av en fettpumpe. Ikke pump for mye fett, det kan ødelegge gummibeltet.
  6. Senk maskinen og test at gummibeltene sitter som de skal og at de er montert riktig. Hvis gummibeltene ikke passer, ikke bruk makt eller press det på. Kontakt heller oss for veiledning.